Magyar csokit díjaztak az ételek Oscarján!
Magyar családi vállalkozás, a Demeter Chocolate, legújabb terméke, a Sós karamellával és tejcsokoládéval bevont piemonti mogyoró, csillagot nyert az ételek Oscarjának is nevezett Great Taste Awards versenyén.
A Londoni székhelyű Great Taste Awards a világ egyik legnívósabb versenye, melyre minden évben több, mint 10.000 termékkel neveznek az élelmiszer gyártók a világ minden tájáról.
A Michelin csillagos séfekből, neves gasztronómiai szakemberekből és elismert ételkritikusokból álló zsűri úgynevezett vak kóstoláson vesz részt, ahol nem látszódik a csomagolás és nincs semmi a gyártóra utaló jel, pusztán csak az íz, textúra és küllem alapján hozzák meg döntéseiket.
A karamellás díjeső nem újdonság a Demeter Chocolate életében, mert ugyanezen a versenyen 2018-ban már nyert a Hawai vörössóval és piemonti mogyoróval szórt karamellás táblás csokoládé, sőt a Sós-karamellás szaloncukor 2020-ban Az Év szaloncukra versenyen az év legjobb szaloncukra lett.
Mi is megkóstoltuk: