2012. máj 28.

Csokoládés kenyér a hollandok kedvence! Recept itt!

írta: csokoholiszta
Csokoládés kenyér a hollandok kedvence! Recept itt!

Szerezd be a csokoládés kenyér hozzávalóit:

1 dkg friss élesztő, 185 ml 2,8%-os tej, 13 dkg cukor, 6 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 1 tojás, kb 30 dkg liszt,  1 ek. vanília kivonat, csipet só, 3 púpozott ek. átszitált holland kakaópor,  10 dk tejcsokoládé,  1 tk. fahéj.

Elkészítés:

A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 ek. cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Az élesztőt összekeverjük a tojással és a maradék cukorral, vaníliával, fahéjjal, csipet sóval.

kenyér

A lisztet összekeverjük az átszitált kakaóval, majd egy részét beleöntjük a tojásos masszába, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk.

A lényeg, hogy a szokásos kenyértésztánál nedvesebb lágyabb tésztát kapjunk. Hagyjuk a kenyeret 2,5 órán keresztül pihenni. Ezután keverjük újból át, tegyük bele az összetördelt tejcsokoládét és helyezzük el egy püspökkenyér formába (előzőleg tegyünk az aljára sütőpapírt).

Kelesszük tovább a kenyeret még 1-1,5 órán át. 190 fokra előmelegítet sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre a kenyeret. Forrás: napiotthon.hu

Szólj hozzá