HTML

Facebook

Szeretem a csokit!

Minden ami csokoládé!

Friss topikok

2020.09.28. 19:54 csokoholiszta

Szaloncukor kóstolókat keresnek! Találd meg az idei karácsony ízét!

Címkék: magyar verseny karácsony szaloncukor

szaloncukorszolo.jpgMilka, Tibi, Szamos és még sorolhatnánk a jól ismert hazai csoki és desszert márkákat, akik minden évben szaloncukrot is piacra dobnak. Az évről-évre bővülő kínálatban mindig felbukkan egy-egy újdonság is. Már közel 100 féle szaloncukor létezik. Mondjuk mi annak is örülnénk, ha 100 íz is lenne:) A már-már hungarikumnak mondható szaaloncukor Közép-Kelet Európában még mindig elmaradhatatlan kelléke a karácsonyfáknak. Érthető hát, hogy idén már a szaloncukroknak is versenyt rendeznek.

A zsűriben a meghívott zsűri mellé természetesen civil bírákat is szeretnének meginvitálni. A szaloncukor kóstolók természetesen INGYEN kóstolhatják meg a nevezett szaloncukrokat. 

A tesztelőket a Facebook oldalulat és  az Instagram oldalukat követők közül fogják kiválasztani. A többi részletet még nem tudjuk!

Szólj hozzá!

2020.09.24. 14:54 csokoholiszta

Gasztronómiai Oscar-díjas lett ez a magyar csoki!

Címkék: budapest magyar verseny alkoholos

Konyak ízesítésű csokoládéval nyert a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awardson. A manufaktúra bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal nevezve az utóbbi 4 évben már 18 nemzetközi díjjal gazdagodott. Idén eredeti francia konyakkal ízesített étcsokoládé trüffeljüket választották a világ élvonalába.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar díjaként emlegetnek világszerte. 2020-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hús termékekig és a borokig. Séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből, és gasztro bloggerekből álló 500 fős zsűri márciustól szeptemberig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket. 

A nevezett 12 777 termékből csupán 205 termék nyerte el a legmagasabb minősítést.

A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol. (Forrás: Pénzcentrum.hu)

Szólj hozzá!

2020.09.18. 11:38 csokoholiszta

Megvan a Budapest desszertje verseny 2020-as győztese!

Címkék: budapest verseny torta

A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a lett idén Budapest desszertje, amelyet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség immár harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt, amelynek lényege, hogy szeretnének egy olyan édességet találni, amely a széles közönség tetszését elnyerve gazdagítani tudja a cukrászdák kínálatát - mondta kedden a rendezvény sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szövetség elnöke, az Édes Napok társtulajdonosa.

Emellett a verseny kiemelt célja, hogy a magyar cukrászati hagyományok az érdeklődés fókuszába kerüljenek és a hazai desszertek elfoglalják méltó helyüket az éttermek és cukrászdák kínálatában.

Hozzátette: idén is magas színvonalú versenyművek érkeztek a felhívásra. A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék az esztétikumon túl finom és viszonylag könnyen elkészíthető legyen, a cukrászmesterek mellett háziasszonyok is előállíthassák.

Mint mondta, az alapanyagok tekintetében a piacról beszerezhető, szezonális termékeket részesítették előnyben. Az első desszertverseny a szőlő köré épült, idén a körtét állították a megmérettetés középpontjába.

A verseny győztese egyhangú pontozással a Szamos Marcipán körtés karamell mousse desszertje lett, a cukrászat a verseny történetében immár másod ízben nyerte el az elismerést - mondta Rebrus Csaba, aki hozzátette azt is, hogy a nyertes desszertből az elmúlt évek tapasztalata szerint az édes napok rendezvénye alatt több mint 3 ezer darabot értékesítenek. Hozzátette: a gasztronómiai eseményen az idei győztes desszert mellett megkóstolható lesz a 2018-as, 2019-es év nyertes terméke is.

Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója elmondta: az édesség a versenykiírásnak megfelelően többféle textúra kombinációja. A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került. Elmondta, hogy egy teljesen új ízvilágot szerettek volna létrehozni, ami még nem szerepelt a cukrászdáik kínálatában. A termék megalkotója ismét Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere - közölte az igazgató.

A desszertet először az Édes Napokon kóstolhatják meg az érdeklődők!

 

Szólj hozzá!

2020.09.18. 11:18 csokoholiszta

Meglepő eredményt hozott az angol és a magyar Twix összehasonlításunk!

Címkék: magyar angol sós összehasonlítás

 

Megszoktuk már, hogy a külföldi édességek íze sokszor akkor is más, ha a márkanév ugyanaz. Így különösen izgalmas volt megnézni, hogy a Twix sós-karamellás csokijánál is így van-e?! Azonban az eredmény amit kaptunk még minket is meglepett.

A magyar és az angol Twixünk összehasonlító videóját itt találjátok: 

Szólj hozzá!

2020.09.11. 16:34 csokoholiszta

Sütinek néz ki, de hideg és cukormentesen is finom... Mi az?! A Cloud 9-ben jártunk!

Címkék: budapest magyar torta fagyi jégkrém cukormentes pisztáciás

csopike_p_familyboxe_sdobozos_1.jpg

Már a tavasz elején kinéztük a Cloud 9-et, hogy a nyáron megkóstoljuk, hogy mit lehet náluk kapni, ám amikor a Cápák között műsorban a fagyikról többet hallottunk, akkor már tudtuk jól fogunk választani.

A Cloud 9 megálmodója Janovszky Márk vezetett körbe minket és mindent megtudhattunk a helyről és a repertoárról. A fagyizó repertoárja folyamatosan változik és bővül, jelenleg sóskaramella-piermonti mogyoró, szicíliai pisztáciás eper, kókusz--mangó-passió, gránátalma-földimogyoró, csokoládé-málna, Baleys-kávé kombinációk kaphatóak a 14 alapíz (pisztácia, bronte-i pisztácia, cukormentes mangó, cukormentes csoki, cukormentes málna, tejmentes kókusz, csoki, vanlíia, mangó-passió, sóskaramell, piemonti mogyoró, szicíliai citrom, mandula, málna - licsi) mellett, amik egy részéből gombócos fagyi is vásárolható, de folyamatosan cserélődik, hogy éppen melyik elérhető. 

Mi a gombócos fagyikból is bele kóstoltunk több ízbe, így  mangóba és a mandulába is beleszerelmesedtünk azonnal, de inkább a több rétegű élményt nyújtó "fagyi-sütit" vártuk igazán. A választásunk a legkeresettebb ízek egyikére a szicíliai pisztáciás-eperre és az új ízeknek számító gránátalma-földimogyoró kombókra esett. Ezekről a videónkban bővebben is mesélünk, de amit pedig külön kiemelnénk, hogy nagy örömünkre szolgált, hogy a Cloud 9 desszertjei a cukor és laktóz mentes irányvonalat képviselve is képes volt olyan ízélményt nyújtani amit egy desszertezésnél elvárunk és mégsem volt hiányérzetünk.  

Azonban a repertoár itt nem ér véget, mert  egy új parfait jellegű fagyi-sütijük is van (a lenti képen látható) Ebben pedig az a fantasztikus, hogy az élményt megoszthatjuk több emberrel is akár ünnepi keretek között is. A Felhőtorta rendelhető születésnapra és nagyobb méretben már akár esküvőre is. Ebben a sütiben a kisebb fagyi desszertek ízvilága köszön vissza csak új formában és nagyobb méretben.

rsz_edesvaros_2020_08_124742-edit_2_1.jpg

Ha kíváncsiak vagytok a Cloud 9 finomságaira, akkor látogassatok el hozzájuk, de számos kávézó, delikát és pékség is kínálja már a termékeiket, sőt a kifli.hu-ról is rendelhető.

Szólj hozzá!

2020.08.26. 16:28 csokoholiszta

Megkóstoltuk a Cadbury csokiverseny jelöltjeit!

Címkék: verseny külföld limitált angolcsoki

Az angol Cadbury a Diary Milk tábláscsokoládék kínálatának bővítéséhez országos versenyt hírdetett. A verseny keretein beül három befutó csokiból választhat a közönség. Az egyik a kókuszos, a másik a mézes mogyorós és a harmadik az áfonyás.

A verseny jelöltjeire online lehet szavazni a www.cadburyinventor.com oldalon lehet. Az új ízeket bemutató vizeónkból megtudhatod milyenek lettek a jelöltek és azt is, hogy nekünk melyik volt a kedvencünk?! 

Szólj hozzá!

2020.08.04. 11:27 csokoholiszta

Megkóstoltuk a Magyarország Tortája 2020-as győztesét a Curositas-t! Videó itt!

Címkék: verseny torta Magyarország Tortája

Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a „CURIOSITAS – Kíváncsiság” fantázianevű torta viselheti idén a kitüntető címet. 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A nyertes tortát évről-évre hatalmas érdeklődés kíséri.

Kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket várt az Ipartestület, olyan tortákat, melyek az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak.

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben a nevezett tortákból választott ki a zsűri anonim módon hat tortát, majd a második körben újrakóstolták a döntős tortákat és javaslatokat tettek azok tökéletesítésére.

A döntőben a versenyzőknek a zsűri jelenlétében, élőben kellett elkészíteniük a tortákat, melyeket szakmai szempontok alapján pontoztak.

Így született meg a győztes, mely idén nem más, mint a „CURIOSITAS – Kíváncsiság”, Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének alkotása. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek versenyeinek rendszeres résztvevője.


„A kezdet mindig a kíváncsiság, ebből fejlődik ezután a tudás vágya, mely az újat keresi, nem mert új, hanem mert értékes.” - Bokor József (szerk.) A Pallas nagy lexikona

„CURIOSITAS” - latinul kíváncsiságot és különlegességet is jelent. Mindkét jellemző igaz a nyertes tortára, hiszen izgalmas, újszerű íz kombinációt rejt, mely kíváncsivá tesz és kóstolásra ösztönöz.

A birsalma szinte az egyetlen olyan magyar gyümölcs, ami nyers állapotban élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Készítője olyan ízekkel kombinálta, mint a mandula, a mogyoró, a csokoládé és a legmodernebb technológiákat alkalmazva készítette el, így igazán méltó lett az elnevezéséhez.

Füredi Krisztián a gyakorlati éveit a Gundel étteremben töltötte, a fő összetevőket (mandula, mogyoró, csokoládé) a Gundel torta ihlette, közéjük csempészte be egyik kedvenc alapanyagát, a birsalmát. Mostanában méltatlanul mellőzött gyümölcsünk, pedig a magyar gasztronómiai kultúrában évszázadok óta jelen van. A birs zselét birs kompóttal egészítette ki és birs pálinkával tette teljessé, így sikerült a legszebb arcát kihoznia a gyümölcsnek.

Mandulás piskóta, mogyoróolajos ropogós, bársonyos birszselé, narancsos mandula mousse és étcsokoládés tükörbevonó harmóniája teszi tökéletessé Magyarország idei ünnepi tortáját.

A második helyezett Marsa Éva Heléna „Fenséges fügés manna” tortája lett a nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrászdából, a harmadik helyen a tavaly előtti győztes Sztaracsek Ádám „Tétényi áfonyás mandula” tortája végzett a komáromi Jánoska Cukrászdából. Idén először a zsűri Hagyományőrző különdíjat is odaítélt, melyet Nándori László (Nándori Cukrászda, Budapest) alkotása, a FORTISSIMI – Bátrak tortája nyert el, Kercaszomor, a Legbátrabb Falu tiszteletére.

Augusztus 19-től lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több száz cukrászdában.

Az árusító cukrászdák listáját augusztus 14-től megtalálják a www.cukraszat.net oldalon, a lista várhatóan augusztus 18-ig napról napra bővülni fog. A torták minőségének védelme érdekében az idei évben is csak az év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik.

Fogadják és kóstolják szeretettel Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, melyekkel a cukrász szakma tiszteleg hazánk nemzeti ünnepe előtt. 

Videó:
  

Szólj hozzá!

2020.08.04. 11:17 csokoholiszta

Megkóstoltuk a Magyarország Cukormentes Tortája 2020-as győztesét a Szentivánéji álmot!

Címkék: budapest verseny torta cukormentes

A pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Szentivánéji Álom győzelmét Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be a Magyarország Tortájával és a Szent István napi kenyérrel együtt. Magyarország Tortája a Curiositas lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában megkóstolhatja.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyre, melyet kilencedik alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez.Az idei győztes a Szentivánéji Álom lett, melyet a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata készített Dienes Andrea cukrászmester vezetésével. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém teszi teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. Így a torta harmonikus ízvilágához elegáns küllem párosul.

szenti2.jpg
A Szentivánéji Álom a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, ezért a cukorbetegek számára jó választás lehet. De mindazoknak ajánljuk, akik ügyelnek arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.   A torta laboratóriumi vizsgálatait a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.

A győztes torta készítője fődíjként egy Beurer Health Manager csomagot vehetett át a Beurer Medical Hungary Kft. jóvoltából. „A leginnovatívabb recept” különdíjat a 77 Elektronika Kft felajánlásával a monori Ami Süti érdemelte ki az Ami Pisztácia versenyművel. A Diabess Kft. a legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta készítőjét különdíjban részesítette, melyet a szegedi Virág Cukrászda nyert a berkenyét tartalmazó Mogyorócskával.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek iránti növekvő igényre.   

Szólj hozzá!

2020.08.03. 13:51 csokoholiszta

Kipróbáltuk a Chez Dodo málnás-pisztáciás csodáját!

Címkék: budapest málnás macaron pisztáciás

A budapesti Chez Dodo úgy hírdeti magát, hogyy egy valóra vált álom, így igazán kíváncsiak voltunk a kínálatukra. Azt kell, hogy mondjuk, hogy szebben nem is fogalmazhattak volna, mert tényleg olyan mint egy valóra vált álom.

Találkoztunk a hely megálmodójával Dórival is, akit egyből kifaggattunk arról a különlegességről amiért oda mentünk, méghozzá a málnás-pisztáciás Paris-Brestről. Megtudtuk, hogy ez a különlegesség eredetileg a franciáknál egy bicikli versenyre készült ami Párizs és Brest között zajlott, ezért is kapta ezt a kerék formát ez a finomság.

Összetevőiben a 100% iráni pisztácia, a Valrhona Ivoire fehércsoki, és málna található többféle módon feldolgozva. Pisztácia grillázs, pisztácia krém, málnakrém és még sorolhatnánk, hogy mi minden fért bele ebbe a szépségbe, amiről Dóri a kérésünkre mindent elmesélt, ami jó volt, mert az íz élmény kiértékelése is izgalmasabbá vált tőle.

Persze az izgalmas felvezetést követően már igazán nagy elvárásokat támasztottunk, hiszen ilyen prémium alapanyokból készült finomságot eddig nem ettünk. Az íz élmény mindent vitt. Az egész nyarunk a málna vadászatról szólt, így a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a Paris Brest málnája finomabb mint, amit a nyáron bárhol ettünk. A sós vonal meglepő volt, de tökéletesen illett az ízkombóba. Semmi sem túl sok és semmi nem nyomta el a többi ízt. Így valóban azt mondhatjuk, hogy ez egy valóra vált álom volt. 

A kóstoló videónkat itt találjátok:

Ha pedig ti is kedvet kaptatok, akkor látogassatok el a Chez Dodoba, ahol egyébként a franciás hangzás ellenére nagyon is magyaros ízekkel is találkozhattok a macaron kínálatban, amit mi most nem próbáltunk ki, mert a Paris Brest igazán megtöltötte a hasunkat, de reméljük még lesz alkalmunk a macaronjaikat is bemutatni nektek.

Szólj hozzá!

2020.07.07. 16:30 csokoholiszta

Megkóstoltuk az Év Fagylaltja 2020 nyertesét! VIDEÓ ITT!

Címkék: budapest fagylalt magyar verseny fagyi cukormentes az év fagylaltja 2020 év fagylaltja

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – rendhagyó módon - idén is megszervezte az Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A versenyfagylaltok csak természetes alap és járulékos anyagokkal készülnek.

Idén két fordulóban versenyeztek az indulók, régiós elődöntők után a döntőbe jutott fagylaltokat az Ipartestület tanműhelyben kell helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.

Idén az országban 5 régiós elődöntő volt, ahonnan régiónként az első két helyezett fagylalt jutott tovább a döntőbe. A régiós elődöntő továbbjutói a "Régió kiváló fagylaltja" díjat kapták az eredményhirdetésen. Régiónkként maximum 18 fagylalt versenyezhetett. Az összes régióban és a döntőben is ugyanaz az 5 fős szakmai zsűri értékelt.
az-ev-fagylaltja-2020.jpg
Döntős fagylaltok:
Mámoros málna
Zöldcitrom egy csipetnyi mentával
Mámoros fügés csoki
Tonka-mogyoró Affogato
Passió-karamell
Törökmézes vanília
Szőke Tündér
Őrült szezám
Arany dió / NOCE D'ORO
Modena Kincse
Narancsos kávé
Alföldi angyalbögyörő
Vidróczki

A céges verseny győztese a Ropogós pisztácia sorbet lett, amit a Yuzu-mangó-karamell és a Cseresznyés Brownie követ.

Az év fagylaltja nyertesek:
Zöldcitrom egy csipetnyi mentával (Bronz érem)
Törökmézes vanília (Ezüst érem)
Passió-karamell (Az év fagylaltja 2020)

Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.
A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert fagylaltjai mögött két harmadik helyet osztottak ki: Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóból zöldcitrom egy csipetnyi mentával elnevezésű művével, illetve Koncz Andrea a gödöllői Sissi Fagyizóból a Modena kincsével egyaránt bronzérmes lett.

A nyertes fagylalt hamarosan országszerte kóstolható lesz, hiszen a recept elérhető lesz az ország cukrászdái számára is.

A nagyközönség ezen a napon (2020. július 7-én) 17:00 órától kóstolhatja a fagylaltokat a Zila Kávéházban 250 Ft/adag kedvezményes áron.

Szólj hozzá!

2020.07.01. 18:05 csokoholiszta

Az Anjuna Ice Pops ízskálája Ázsiától Elefántcsontpartig tart!

Címkék: budapest magyar fagyi jégkrém vegán cukormentes

Az Anjuna Ice Popsban jártunk a Pozsonyi úton, hogy kipróbáljuk a jégkrémjeiket. A boltban igazán egzotikus ízvilággal találkozhatnak a vásárlók, hűen az indiai névhez Ázsia ízei is megjelennek. Külön kiemelnénk, hogy az Anjuna repertoárban a természetesség különösen fontos, így a vegán, cukormentes, tejmentes, gluténmentes jégkrémek között mindenki talál magának egy megfelelőt, de a repetoróban az ínyencek találnak maguknak igazán prémium ízeket is. 


Kapható itt mangó-maracuja, csokoládé-mogyoró, málna-lime, elefántcsontparti kókusz, citrom-szeder, eper-mangó, kávé-piemonte mogyoró, Bourbon-vanilia-pekándió, málnás chia puding, szicíliai pisztácia, meggy-vanília, sósmogyorós-étcsokoládé ízekből választhtunk, de évközben olykor extrémebb ízek is előfordulnak náluk. Az árak mérettől és íztől függően 590 és 1150 forint között mozognak. Ezekhez jön a feltétek ára, ha kérünk rá extra feltétet. Ugyanis a jégkrémekre kérhetünk étcsokis, fehér csokis, tejcsokis bevonatot és piritott kókusz chipset, mogyorót, liofilizált málnát és ananászt valamint pisztáciát is. 

106912108_567951277444238_7857666213651683210_n.jpg

Mi a málnás chia pudingosat és a málnás limes jégkrémet próbáltuk ki különböző feltétekkel. Nekünk egy jégkrém teljesen elég volt, nem volt probléma, hogy gyorsan olvadna így kényelmesen el tudtuk fogyasztani és őszintén mondhtom, hogy igazán laktató és frissítő élményben volt részünk. Természetesen az élmény részét képezte az is, ahogyan a finomságot elénk tárták, így megmutatjuk nektek egy videóban ezt is.

Ha szeretnétek egy frissítő és hűsítő nyári fagyizást, akkor ajánljuk mi is nektek. Az Anjuna a városban több helyen is megtalálható, de egyes jégkrémjeikkel vidéken is találkozhattok a nagyobb boltokban, így az élményt haza is vihetitek!

Szólj hozzá!

2020.06.29. 06:06 csokoholiszta

Ez a matcha tényleg az a matcha? Leteszteltük a magyar és a japán zöld KitKat csokikat!

Címkék: teszt külföld limitált kitkat zöldtea matcha

Miutátán a világ legújabb rózsaszín csokiját elhozta nekünk a Nestlé, végül rá egy évre hazánkba is elért a matcha láz. A kávézókban kapható matchás zöld kávék és latték mellett az édesség piac is reagált a "matcha lázra", ugyanis a nagy márkák közül elsőként a Nestlé hozta  el nekünk is a zöld KitKat csokit.

De ez tényleg ugyanaz, mint amit Ázsia szerte kapunk? Ennek jártunk utána úgy, hogy a Japánban vásárolt "gazdag"matcha (zöld tea por) és egy lágyabb zöld teás matcha KitKatot kóstoltunk meg együtt a Magyarországon 2019 óta kapható KitKat Green Tea Matcha zöld teás csokival. 

Az immár egy éves csoki beszerzésével nem volt könnyű dolgunk, ugyanis egyik áruházláncban sem találkoztunk vele az elmúlt hónapokban. Végül teljesen véletlenül a belváros egyik kisboltjában találtuk meg és gyorsan be is vásároltunk belőle, hogy megmutathassuk milyen. Mivel féltünk, hogy a fellelhetetlenség oka az, hogy kivonták a csokit a forgalomból, így levelet írtunk a Nestlének, akiktől azt a megnyugtató választ kaptuk, hogy a nyáron is kapható lesz a csoki majd. 

És akkor jöjjön a nagy összehasonlítás a videóban! Ja... és ha szeretnétek egyhez ingyen hozzá jutni, akkor kövessetek minket a Facebookon, mert hamarosan meglepetéssel is készülünk!

Kép:Nestlé

2 komment

2020.06.26. 14:56 csokoholiszta

Kipróbáltuk az egyedi Magnumokat a budapesti Magnum Pleasure Store-ban!

Címkék: budapest magyar magnum fagyi jégkrém rubycsoki

magnum.jpgEllátogattunk a budapesti Magnum Pleasure Storeba, hogy kipróbáljuk a helyben készített Magnum jégkrém csodákat. A 2-es villamos Vígadó tér megállójától pár lépésre a Marriott Hotel előtt kialakított Magnum Store októberig lesz nyitva 12 órától.

A storeban 990 forintért étcsokis, tejcsokis, fehércsokis és az idei újdonságnak számító rózsaszín Ruby csokis jégkrémek közül választhatunk. Ezekre 10 feltétből (fahéjas cukor, földimogyoró, málna, kandírozott narancs, csokis gabonagolyó, almakocka, karamellizált mogyoró, kókusz chipsz és kék áfonya) választhatunk három kanállal.

A Magnum Budapest Store vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy a feltétek a szezon alatt változni fognak még, követve a vásárlók igényeit. Ám itt még nem ér véget az élmény... Első videónkban megmutatjuk, hogy hogyan is készül el egy ilyen jégkrém és így megtudjátok azt is mi kerül még fel a jégkrémre?!



magnumbudapest.jpgA szemünk láttára elkészülő Magnumok igazán Instára valók, ezért amellett, hogy az asztalokról csodás kilátásunk nyílik a Dunára és a Budai Várra, a store két fotoboxot is kialakított, amiben egyből lefotózhatjuk a kész jégkrémünket. (Mi is feltettük az Instánkra!)

Mi ezúttal csak kettő kombinációt próbáltunk ki, mert nagyon laktatóak a jégkrémek és bár szerettük volna, többet is enni, az első kóstolások után már nem tudtunk volna megenni egy újabbat. Akik követnek minket tudják, hogy az új Ruby csokit szeretjük minden brand tálalásában kipróbálni. Nem volt ez másként most sem, így elsőre azt kóstoltuk meg. Ebben az esetben volt már összehasonlítási alapunk is, hiszen korábban  már kipróbáltuk az áruházakban kapható Ruby csokis Magnumot, el kell, hogy mondjuk, hogy ez a Ruby és az áruházi Ruby teljesen különböznek. Nekünk ez jobban tetszett, mert a Ruby jellegzetes kicsit savanykásnakható finom íze abszolút visszaköszönt, így annak, aki Ruby élményre vágyik, annak mindenképpen ajánljuk, hogy  ezt a verziót kóstolja meg.

A másik általunk összerakott fehér csokis jégkrémről ebben a videóban mondjuk el a véleményünket.

Szólj hozzá!

2020.06.22. 10:34 csokoholiszta

Megérkezett a kókuszos Kinder Bueno!

Az új kókuszos Kinder Bueno Coconut már Magyarországon is kapható! A tökéletes nyári édesség kókuszos bevonata abszolút új élmént nyújt. A krémes töltelék és a roppanos ostya a régi maradt:) 

Videónkban megkóstoltuk az új Kinder nasit!

 

Szólj hozzá!

2020.06.16. 07:29 csokoholiszta

Ez a fagyi lett a Balaton fagyija 2020-as nyertese!

Címkék: balaton kép magyar verseny fagyi nyári

A versenyre idén is 13 cukrászat és kézműves fagylalozó jelentkezett.

A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, hanem az íz- illat-szín harmóniáját is figyelembe vette a kóstolás során, ráadásul plusz pontokat jelentett a fagyi kreatív tálalása, és az is, hogy mennyire volt összhangban a versenykiírásban szereplő szempontokkal.

A nyertes fagylalt: a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó a Levendulás Kajszibarack fagylaltjaval.

A balatonszemesi, veszprémi és balatonboglári kapott különdíjat.

Különdíjasok:
balatonszemesi Margaréta Fagyizó "ZabSzemes"



a veszprémi Völgy Fagyizó "Tök Jó Fagyi" nevű sós, tökmagos, vaníliás, 

a balatonboglári Tejvirág Fagyizó "Balaton forró csókja" fagylaltja

Fotók: Nyitott Balaton Facebook oldal

A nyertes fagyizó címe:
Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred, Kisfaludy u. 2.

A különdíjas fagyizók címe:
Margaréta Fagyizó, Balatonszemes, Kisfaludy u. 1.
Völgy Fagyizó, Veszprém, Patak tér 5.
Tejvirág Fagylaltozó, Balatonboglár, Paltán strand

Szólj hozzá!

2020.06.15. 11:09 csokoholiszta

Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája 2020 verseny döntős tortáit! KÉPEK ITT!

Címkék: verseny torta cukormentes

Izgalmas alapanyagok domináltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a budapesti Zila Kávéházban rendezett meg. Bár a mandula és az eper volt a sláger, de néhány extrém alapanyag, mint a yuzu, a tonkabab, a napraforgókrém is felkeltette a zsűri figyelmét. Végül a mogyorós, csokoládés, epres és málna ízű kreációk kerültek a döntőbe, melyek közül június végén kerül ki az idei győztes.

A cukrászok az utóbbi hetekben sok kihívással találták szembe magukat a vírusjárvány kapcsán, de a kísérletező kedvüket az iparágat ért nehéz körülmények sem vetették vissza. Idén ugyanis újszerű ízpárosításokkal és különleges technológiák alkalmazásával készítették el pályamunkáikat a Magyarország Cukormentes Tortája versenyre.

A szerdai elődöntőben a verseny háromszoros győztese, Nándori László, cukrászmester zsűrielnökként segítette kiválasztani a 2020-as év legjobbjait tortáit. A zsűritagok ezúttal - a járvány-helyzet miatti biztosági intézkedéseket betartva - nem egy asztalnál ülve, hanem egymástól 1,5 méteres távolságban, külön asztaloknál pontozták a versenyműveket. 

A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan édességek is szerepeltek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, csipkebogyóliszt, yuzu (japáncitrom), som, édesburgonya, cékla, napraforgókrém alkotott harmonikus ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint az eper, a mandulaliszt vagy éppen a kakaó. 

A zsűri összetett szempontrendszer alapján, anonim módon bírálta a tortákat. A fő hangsúly az íz, a küllem és az újszerűség mellett - a verseny jellegéből adódóan a szénhidrát- és kalóriaértékeken volt. Fontos, hogy a kiválasztott torták mindegyike a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető legyen, melyet bátran fogyaszthatnak diabétesszel élők és az egészséges életmód hívei is. A versenyművek megalkotásához a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhattak a cukrászok.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a következő torták jutottak be:
Szecsői mámor - Hisztéria cukrászda, Tápiószecső

Ami pisztácia - AMI Süti Kft. Monor


Kicsi mogyoró- Virág cukrászda, Szeged

Csicsíjja - Virág cukrászda, Szeged

Szentivánéji álom – Ludwig & Mentesi Kft. Pilisszentiván

A zsűri június végén választja ki a nyertes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortát, melynek elemzését a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végzi majd.  A győztes cukrász nyereménye egy 100 000 Ft értékű Beurer Health Manager egészségcsomag a versenyt támogató Beurer Medical Hungary Kft. felajánlásából.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója a 77 Elektronika Kft., az okos Dcont® vércukormérő készülékek fejlesztője és gyártója ebben az évben is különdíjjal jutalmazza „A leginnovatívabb recept” megalkotóját. A verseny támogatója, a Diabess Kft. idén először különdíjat ajánlott fel a legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta készítőjének. A Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győzteseit augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 19-től az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indította el 2012-ben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen azzal a céllal, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének elnöke Nándori László, aranykoszorús cukrászmester. A zsűri tagjai: Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója, Varga Margit cukrász, a 2017-es verseny győztese, Gyurcsáné Kondrát Ilona dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének képviseletében a Cukorbetegek nagy diétáskönyvének dietetikai szerzője, Ifj. Bergmann Ernő, cukrász, dr. Végh Dániel Ph.D. a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának fogszakorvosa, a Nemzetközi Diabétesz Társaság Ifjúsági Programjának mentora és a főtámogató 77 Elektronika Kft. képviseletében Nagy Attila stratégiai igazgató. A cukrászokat szakmai tanácsadóként Pető Adrienn, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa a versenyre való felkészülésben segítette. 

Elindult a hobbicukrászok versenye 

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny mellett idén is meghirdette az alapítvány a háziversenyt, melyen a legfinomabb és a legegészségesebb otthon készült tortát díjazzák. A nevezés részletei: www.egycseppfigyelem.hu

Szólj hozzá!

2020.06.15. 11:02 csokoholiszta

Kipróbáltuk az új málnás Raffaellot! Elmondjuk a véleményünket is!

Címkék: nyári limitált

A kókuszos, mandulás Raffaello mindekinek nagy kedvence. Idén végre Magyarországra is megérkezett a málnás kiadása. A nyári limitált szériás málnás Raffaellot mi is megkóstoltuk. A véleményünket egy videóban mondjuk el nektek:)

 

Szólj hozzá!

2020.05.29. 15:33 csokoholiszta

Összehasonlítottuk a rózsaszín Magnumot a rózsaszín KitKattal! Videó a ruby csoki tesztről itt!

Címkék: fagyi kitkat rubycsoki

A Ruby csokoládé pillanatok alatt hódította meg a világot, hiszen a rózsaszín csodára mindenki kíváncsi volt. Bár azt gondolta volna mindenki, hogy a ritkaságnak számító kakaóból készült csoki majd a legdrágább édességek piacán fog debütál, mégis hamar lecsapott rá a KitKat majd a Magnum is. 

Kérdés, hogy a két termékben tényleg ugyanaz van? Vagy ez csak egy jól felépített marketing? Ennek jártunk utána és kipróbáltuk az új Magnum Rubyt , amit egyből össze is hasonlítottunk a KitKattal. 

Szólj hozzá!

2020.01.30. 15:10 csokoholiszta

Színes csokoládék egészséges alapanyagokból otthon!

Címkék: kreatív otthon

Egy korábbi kreatív blogon böngészve találtam egy elképesztő listát színes csokoládé receptekkel. 15 féle és színű csokit gyártottak le olyan fűszerekből, növényekből és gyümölcsökből, amelyek egy részét sajnos hazánkban egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet beszerezni. Készítettek kókuszos, fahéjas, kinakos, narancshéjas, kurkumás, chilis, piros bogyós, kiakos, búza virágos, kék búzavirágos, algás, zöld teás, céklás, fekete szezámmagos és mákos csokikat.

Ha ennél belőlük nyomj egy lájkot!

 

 


A csokik legyártásához egy erre a célra készített csokiöntő formát használtak.

Én ebből a választékból most 3-at bemutatok nektek, de aki mind a 15-re kíváncsi és tud angolul, az elolvashatja a recepteket itt.

Nincs más dolgunk, mint fehér csokit felolvasztjuk összekeverünk különféle előre elkészített porokkal, így különböző színű csokikat kapunk.

Az összes szín előállítása a hazai termékválaszték mellett nem lehetséges szerintem, így csak néhányat írok le a könnyűek közül.

Kék csoki - szárított búzavirág szirmokat kell összetörni mozsárban
Piros csoki - szárított eper és piros gyümölcsök keverékét mozsárban kell apróra törni
Szürke csoki - kis mozsárban mákot kell nagyon apróra törni és azt hozzáadni a csokihoz
Zöld csoki - Ez az egyik legkülönlegesebb, ugyanis ehhez japán zöld tea port használnak. A Matcha zöld tea port akár magad is elkészítheted. (Recept itt!)
Sárga csoki - Ehez szükséged lesz egy narancsra, amit alaposan meg kell mosnod, majd a héját reszeld le és a reszeléket 5 percig mikróban kell sütni, amíg száraz nem lesz. Ezután össze kell törni a száraz héjat.

Ha tetszettek a színes csokik és szeretnél hallani még csoki érdekességekről vagy új finomságokról, akkor kövess minket a Facebookon!

Szólj hozzá!

2019.09.15. 14:58 csokoholiszta

A csokoládé megdöbbentő hatása

A Neurology legutóbbi számában megjelent kutatás során a stockholmi Karolinska Intézet kutatói Susanna Larsson vezetésével több mint 37 ezer férfit követtek legalább tíz éven keresztül, és kimutatták, hogy a legtöbb csokoládét fogyasztó alanyokban 17 százalékkal alacsonyabb a stroke előfordulásának kockázata, mint azokban, akik egyáltalán nem fogyasztottak csokoládét.

A csokoládéban fellelhető flavonoidokat a korábbi kutatások a szívbetegség csökkent kockázatával, valamint a jobb mentális teljesítménnyel is összefüggésbe hozták. A kutatók szerint antioxidáns, véralvadásgátló, gyulladásellenes és koleszterincsökkentő hatása miatt a szív-érrendszeri megbetegedések ellen is védelmet nyújt.

Dr. Richard Libman, az amerikai Cushing Idegtudományi Intézet szakértője azonban a legújabb kutatás alapján nem küldené betegeit azonnal az édességboltba. – Az ilyen megfigyeléses vizsgálatok eredményeivel mindig nagyon óvatosan kell bánni – mondja a kutató. – Bár a kutatás kapcsolatot mutat a csokoládéfogyasztás és a stroke kockázatának csökkenése között, semmi sem utal ok-okozati összefüggésre.

Ahhoz, hogy a stroke kockázatának csökkentését valóban alá lehessen támasztani, olyan randomizált kísérletet kellene végezni, amelyben az alanyok egy része csokoládét fogyaszt, a többiek pedig nem. Több évig kellene követni őket, hogy tényleg kiderüljön, vajon a csokoládé gyakorol-e ilyen hatást.

Dr. David Katz, a Yale Egyetem prevenciós központjának igazgatója azonban egyetért azzal, hogy a mértékletes csokoládéfogyasztás jót tehet a szívnek. Egyértelmű tudományos adatok igazolják a keserű csokoládé szívbarát hatását, és mivel a szívbetegség és a stroke kockázati tényezői nagyon hasonlók, logikusnak tűnik, hogy a csokoládé az agyérgörcs ellen is védelmet nyújthat – tudtuk meg a MediPress híréből.

A csokoládé kalória-, zsír- és cukortartalmát figyelembe véve azonban a vörös borhoz hasonlóan ez esetben is igaz a mondás: a több nem feltétlenül jobb. Jelenleg is folynak a kutatások az optimális csokoládé „dózis” meghatározására, addig azonban elfogadhatjuk, hogy körülbelül 30 milliliternyi, legalább 60 százalék kakaótartalmú csokoládé fogyasztása az ideális naponta. Forrás: Otvenentul.hu

Szólj hozzá!

2018.10.17. 17:45 csokoholiszta

Csokoládéból készített hanglemezt egy horvát zenekar ! Videó itt!

Címkék: kreatív extrém

A horvátországi Splitben a Fon Biskich zenekar csokoládéból készített "bakelitlemezt" magának. Magas kakótartalmú csokoládéból készített korongra nyomattatták a mikrobarázdákat, amit a klasszikus lemezlejátszók tényleg le is játszanak. A lemez egy dalt tartalmaz, aminek O kakva luna lett a címe.
 
"Az ötlet először csupán viccként merült fel az együttes énekesében, Marinko Biskicben, akinek családja nemzedékek óta készít csokoládét, de aztán a próbanyomat ellenőrzésekor kiderült, hogy egészen jó hangminőséget lehet elérni."-nyilatkozták (MTI)
 
Amúgy az ötlet nem újdonság, mert egy skót csapat már megcsinálta ezt korábban. Állítólag azonban a zene jobb volt mint a csoki íze:)
 
Ha szeretnél olvasni még csoki különlegességekről, akkor lájkolj minket a Facebookon ide kattintva!
A dal meghallgatható és a lemez megnézhető az alábbi videóban!
 

Szólj hozzá!

2017.03.16. 15:09 csokoholiszta

Van már 18+ csokoládé is! A csokipénisz az új csokoládé őrület!

A csoki mint afrodiziákum talán működik, de soha nem hittem volna, hogy sikerül a csokit más módon is a kéj tárgyává tenni. Azonban az emberi fantázia határtalan. Arról már hallottam, hogy a férfiak saját ékességüket egy gipsz formába mártva egy életre megörökíthetik, de ez az új csoki érdekesség már az én fantáziámat is felülmúlja. A csokoládé péniszek fondü krémmel vannak töltve és 6 ízben fogyaszthatóak. mentol, narancs, vilmos körte, Mozart csoki, ír kávé és Cointreau likőr ízekben.
 
A csokikat Barcelonaban kézileg gyártják étcsokiból. A csokit egy különleges hő és ütés védelemmel ellátott dobozban postázzák a vásárlóknak. A Sex & Chocolat névre keresztelt édesség képeit ide kattintva nézhetitek meg, sőt az oldalon rögtön megrendelhetik az érdeklődők.

Szólj hozzá!

2016.07.30. 15:28 csokoholiszta

Leégés ellen is jó a csoki?

Címkék: tudomány

A Journal of Nutrition kutatói által végzett tanulmányból kiderült, a fekete csokoládé véd a káros napsugarak ellen, és fokozza a bőr természetes fényvédelmét!

A kutatások szerint, ez az ínycsiklandozó édesség nagy mennyiségben tartalmaz olyan antioxidáns anyagokat, mint az epikatehin, és katechin, melyek fokozzák a bőr természetes védelmét, így pajzsként óv minket a káros UV sugaraktól. Azoknál a kísérletben szereplő nőknél, akik 326 mg magas flavanol tartalmú csokoládét fogyasztottak naponta, 12 héten át, megfigyelték, hogy nagymértékben csökkent az UV fénnyel kapcsolatos érzékenységük.

És mi volt a másik bónusz eredmény a csokoládészerelmesek nagy örömére? A tanulmány kimutatta, hogy a nagy mennyiségű csokoládét fogyasztó csoportnak sokkal selymesebb, és hidratáltabb lett a bőre, mint azoknak, akik csupán 27 mg nassoltak naponta ebből az édes csodaszerből. Fontos, hogy a kutatás nem azt állítja, hogy a csokoládé önmagában elég lenne napozáshoz, vagy helyettesítenék a napozókrémet, de kiegészítőként kiválóan támogatja a bőr fényvédelmét, így érdemes fogyasztani! Forrás: Lifemagazin.hu

Szólj hozzá!

2015.05.20. 13:25 csokoholiszta

A világ legnagyobb csokiszobra

Címkék: kreatív extrém szobor

A több mint 400 órányi kemény munka meghozta gyümölcsét: a világ legnagyobb csokiszobra bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. A körülbelül kilenc tonnás csokimonstrum egy ősi maja templom mintájára készült. Az alkotók nagy műgonddal ügyeltek az apró részletekre, a lépcsők száma is megegyezik azzal az építménnyel, mely az alkotás ötletét adta. A csokikülönlegesség minden ízében méretarányos, közel két méteres magasságával pontosan egyharmincada ihletőjének.

Francois Mellett cukrászmester Stephane Treand kézműves készítette el a nem mindennapi alkotást a Qzina Specialty Foods cég harmincadik évfordulójának tiszteletére. A csokiszobrot június 4-étől december 21-ig, a maja naptár utolsó napjáig nézhetik meg az érdeklődők, a maják örökségének szimbolikus pusztulásának alkalmából a csokikülönlegességet is megsemmisítik alkotói.

Korábban egyébként hazánk is birtokolta a világ legnagyobb csokiszobra címet. Ekker Róbert 239 kilós alkotása Szerencsi csokoládéból készült, s Csukás István édességimádó madarát, Gombóc Artúrt elevenítette meg.-írja a Kulturpart.hu

Szólj hozzá!

2014.09.15. 21:05 csokoholiszta

iPhone csoki - Képek

Címkék: kreatív

iphonecsoki.jpg Az iPhone őrület mindenkit elkapott ezt mutatja az is, hogy iPhone mintára elkészült az iPhone csoki kollekció is. A kollekció 20 kézigyártású gourmet csokis csoki-ikonból áll. A csokikhoz egy az iPhoneról mintázott tálca is jár. A csoki kollekciót 46 dollárért árulják és iChocolate néven dobták piacra.

Ha örülnél egy ilyennek nyomj egy lájkot!

 

 

iphonecsoki2.jpg

Szólj hozzá!