2023. jún 06.

Csokofagyi Napja 2023 - Féláron fagyizhatunk!

írta: csokoholiszta
Csokofagyi Napja 2023 - Féláron fagyizhatunk!


ice-cream-g7e79609c2_640.jpgIdén második alkalommal  2023. június 7-én kerül megrendezésre a Csokifagyi Napja,  igazodva a nemzetközi naphoz, hiszen évek óta ezen a napon ünneplik a csokoládé ízű fagylaltot a világ más helyein.

Szeretem a csokit  blog   csapata azaz Kovács Ádám és Kovács Gergely remélik, hogy ezen a napon mindenki eszik 1 gombóc csokoládé fagyit, ami máig  a legkedveltebb TOP 5 íz egyike. 

Ez a nap más lesz mint a többi, hiszen ez egy "ünnepe" a csokoládé fagylatnak. Így a csokoládé fagylaltot a kezdeményezéshez csatlakozó helyszíneken   féláron   ehetjük majd a jeles nap alkalmából,   azonban a kedvezmény csak a helyben fogyasztott csokoládé fagyira érvényes idén is.

A Csokifagyi napjához csatlakozott fagyizók és ...

Tovább Szólj hozzá

budapest fagylalt

2023. ápr 12.

Hat torta került a 2023-as Ország Tortája döntőjébe!

írta: csokoholiszta
Hat torta került a 2023-as Ország Tortája döntőjébe!

Magyarország Tortája 2023. – A DÖNTŐS TORTÁK
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt hatalmas érdeklődés kíséri, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.

echo.jpegA versenyre a magyar cukrászat hagyományain alapuló, főként magyar alapanyagokra épülő tortákat vár az Ipartestület. Idén az új, kreatív ötletek mellett, olyan specialitásokkal is lehetett nevezni, amik már korábban bizonyítottak a cukrászdákban és megfeleltek az idei versenykiírásnak.
Az idei verseny ...
Tovább Szólj hozzá

verseny Magyarország Tortája

2023. már 28.

Egész éves eseménysorozattal ünneplik a százéves szerencsi csokoládét

írta: csokoholiszta
Egész éves eseménysorozattal ünneplik a százéves szerencsi csokoládét

A szerencsi csokoládégyár alapításának századik évfordulója alkalmából egész éven át tartó eseménysorozattal emlékeznek meg az ország egyik legismertebb édességéről Szerencsen.

 Majoros Judit, a Zempléni Múzeum igazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy a programsorozat két fontos dátum köré szerveződik. Az egyik június 8., ekkor nyílik meg a múzeum Édes évek - A szerencsi csokoládégyártás 100 éve című kiállítása, amely a szerencsi kakaó- és csokoládégyártás történetének legfontosabb eseményeit és állomásait mutatja be. A tárlatot egy tudományos kutatás és egy gyűjtőmozgalom előzte meg, így rengeteg régi fotóval, dokumentummal és tárggyal gazdagodott a gyűjtemény.
    
A kutatás másik hozadéka egy ...

Tovább Szólj hozzá

magyar

2023. már 13.

Keresik Az Év Pálinkás Bonobonját! Részletek itt!

írta: csokoholiszta
Keresik Az Év Pálinkás Bonobonját! Részletek itt!

images_9.jpegVERSENYSZABÁLYZAT 

„AZ ÉV PÁLINKÁS BONBONJA” – 2023 

Pálinkával készült kézműves bonbonok és pálinkás édesipari termékek  országos versenye 

A verseny kiírója, rendezője: Civilek az Egészségturizmusért és Kulturális Örökségünk  Megóvásáért Alapítvány  

Zsűri elnöke: Veszely Attila   mestercukrász, csokoládé mester, nemzetközi csokoládé  bíráló,  

Versenyigazgató: Fabulya Attila   okleveles pálinkabíráló, sommelier, dipWSET  nemzetközi párlatszakértő  

 1. A verseny célja 

A verseny célja a HUNGARIKUM magyar pálinka, mint a nemzeti italunk, és a kiváló  minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai  kézműves csokoládés ...

Tovább Szólj hozzá

magyar verseny

2023. már 06.

Budapest 150 - a Főváros tortáját keresik!

írta: csokoholiszta
Budapest 150 - a Főváros tortáját keresik!

bp150_torta_logo.png

Lentebb közöljük a felhívást:
Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében a Budapest Brand  
nZrt. valamint a Magyar Cukrász Ipartestület idén egy különleges tortapályázatot hirdet Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára, amelynek célja egy olyan ünnepi tortával tisztelegni Budapest születésnapja előtt, amely alapanyagaiban a múltat, megjelenésében a jelent képviseli.

A pályázat kiírásához szükséges kortörténeti háttéranyagot a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum szakértői biztosították; Pest, Buda és Óbuda 1873. november 17-én létrejött egyesítésének szimbólumaképpen három alapanyagcsoportot alakítottak ki, és a szabályzat értelmében minden csoportból egy alapanyagot   kötelezően ...

Tovább Szólj hozzá

budapest verseny

2023. feb 01.

Különleges elvárásoknak kell megfeleljen az idei Magyarország tortája!

írta: csokoholiszta
Különleges elvárásoknak kell megfeleljen az idei Magyarország tortája!

327612957_568200974985937_8556522930140278389_n.jpegIdén is megrendezik az Ország Tortája versenyt. A verseny kiírás idén újdonsággal bővült. A felhívást itt közöljük:

Magyarország Tortája 2023. – Versenykiírás - ÚJDONSÁGOKKAL 
A Magyar Cukrász Ipartestület 2023. évre is meghirdeti a „Magyarország Tortája” versenyt.
A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások. Magánszemélyek nevezését nem tudjuk fogadni.
Minden versenyző maximum 2 db tortával nevezhet.

A nyertes torta lesz 2023. év Magyarország Tortája. A nyertes receptet az idei évben is csak az Ipartestület tagjai számára biztosítjuk, a meghatározott feltételek szerint, akik a ...
Tovább Szólj hozzá

magyar verseny torta Magyarország Tortája

2022. dec 14.

Kiemelkedő nemzeti értéke lett a szaloncukor!

írta: csokoholiszta
Kiemelkedő nemzeti értéke lett a szaloncukor!

forralt_bor6.jpg
Igazi sikertörténetnek nevezte az agrárminiszter a Hungarikumok gyűjteményét és a Magyar értéktárat; Nagy István a Hungarikum Bizottság keddi budapesti ülését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az értékek összegyűjtése mozgalommá nőtt.

A miniszter bejelentette: a bizottság döntése alapján bekerült a Hungarikumok gyűjteményébe a teqball mint sport, valamint a 200 éves közösségi ünnep, a balatonfüredi Anna-bál.  Ezzel a Hungarikumok gyűjteményébe tartozó értékek száma 85-re emelkedett.

V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, hogy a Magyar értéktár elemeinek száma 142-ről 148-ra bővült. Kiemelkedő nemzeti érték lett a szaloncukor, a ...

Tovább Szólj hozzá

karácsony szaloncukor

2022. nov 24.

Ezek lettek Az Év Szaloncukra verseny 2022-es győztesei! Megkóstoltuk őket!

írta: csokoholiszta
Ezek lettek Az Év Szaloncukra verseny 2022-es győztesei! Megkóstoltuk őket!

kostolas2_2.JPG
Idén újra megrendezték civil kezdeményezésként
Az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre meghívást kapott az összes hazai kicsi és nagy gyártó. A gyártók szabadon dönthettek az ingyenes versenyen való részvételről, illetve, hogy nevezés esetén hányféle szaloncukrot indítanak el a versenyben.

A piac változásait és a fogyasztói igényeket figyelembe véve határozták meg idén is a kategóriákat, melyek összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget. Az Év Szaloncukra mellett a kézművesek külön is megmérkőztek és továbbra is külön versenyezhettek az alacsonyabb árú (699Ft/100g alatti) kategória szaloncukrai is. Az idei évben a fenntarthatóság jegyében kiemelt kategória volt a vegán ...

Tovább Szólj hozzá

2022. nov 22.

Megvannak az Év Bejglije 2022. verseny eredményei! Videó itt!

írta: csokoholiszta
Megvannak az Év Bejglije 2022. verseny eredményei! Videó itt!

Meglepő íz nyert az ínyenc kategóriában. Természetesen a hagyományos ízeket is megversenyeztették.

Magyar Cukrász Ipartestület   az idén harmadik alkalommal hirdette meg az  Év Bejglije  versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára.

Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei – az  Év Fagylaltja  és a  Magyarország Tortája  versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében. 

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett" termék, melyet szintén az Ipartestület kezdeményezett.

...

Tovább Szólj hozzá

kézműves karácsony bejgli díjnyertes

2022. okt 25.

Szaloncukor kóstolókat keresnek!

írta: csokoholiszta
Szaloncukor kóstolókat keresnek!

szaloncukorszolo.jpg

A karácsonyi ünneplés egyik legfontosabb kelléke a szaloncukor, ám ahogy az Év Szaloncukra Verseny megálmodói is mondják: Nem mindegy mi kerül a fára!

Az elmúlt évtizedekben folyamatosan bővült a szaloncukor kínálat és mára már szinte minden nagyobb márkának van szaloncukra és a cukrászdákban is egyre nagyobb az igény a kézműves szaloncukrokra.

Azonban ahogyan nő a kínálat, úgy lesz egyre nehezebb dolga a vásárlónak is, hogy melyik szaloncukrot válasszák. Mára már túl nőttünk azon, hogy csak három ízből választhassunk és egyre nagyobb figyelmet kapnak azok a vásárlók is, akik speciális étkezést követnek vagy éppen valamelyik összetveővel szemben érzékenyek.

Az Év Szaloncukra versenyen most a legjobb szaloncukrokat ...

Tovább Szólj hozzá

budapest szaloncukor

2022. sze 27.

Megvan a Budapest Desszertje verseny 2022-es győztese! Videóban kóstoltuk meg!

írta: csokoholiszta
Megvan a Budapest Desszertje verseny 2022-es győztese! Videóban kóstoltuk meg!

img-4486.jpgA Veranda Cukiműhely Budapest aranyalmája elnevezésű süteménye lett idén Budapest  desszertj je. 
    
A versenyben fontos szempont, hogy az édesség bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, amelyek egész évben elérhetők. A két legfontosabb alapanyagot mindig az előző győztes határozhatja meg: idén ez az alma és a mogyoró volt. A zsűrizés anonim módon zajlott, a bírálók is csak a pontszámok összesítése után ismerték meg a győztes személyét.
    
Farkas Edina, a budapesti Veranda Cukiműhely elmondta, a Budapest aranyalmája elnevezésű sütemény egy linzer alapra helyezett mousse kocka. Ezt kívülről részben giandujás tejcsokoládéba forgatott mogyoró borítja. Belsejében almás betét rejtőzik, citrom curddel és ...

Tovább Szólj hozzá

budapest verseny

2022. sze 22.

Találd ki ízű csokit hoztak forgalomba! Megkóstoltuk!

írta: csokoholiszta
Találd ki ízű csokit hoztak forgalomba! Megkóstoltuk!

share-image.jpeg
Az angolok sok érdekességet csináltak már. Pár éve pont csoki versenyt hirdettek, ahol a közönség döntött arról melyik csokit szeretnék új ízként. Azonban idén is készültek egy újdonsággal.

Mystery bar 01 és Mystery bar 02 néven kerültek forgalomba az új csokik, amiknek senki nem tudja milyen íze van.

Természetesen lehet tippelni és aki jól tippel nyer is, de ez a lehetőség csak az angolok számára áll.

Megkóstoltuk mi is a 2 csokit.
Videó itt:

Tovább Szólj hozzá

angol limitált

2022. sze 11.

Csokoládészobor is készült II. Erzsébet királynőről! Képek itt!

írta: csokoholiszta
Csokoládészobor is készült II. Erzsébet királynőről! Képek itt!

csokiszobor-white.jpeg
II. Erzsébet 90. születésnapja alkalmából készült 200 óra munkával egy csodálatos csokoládészobor a királynőről. A 3 kilós fehér és tejcsokoládé remekmű természetesen koronát is kapott, ami szintén csokiból készült.

A munkát természetesen a mű kreátorai megosztották, mert mindenkinek másban volt tehetsége, így a korona és a nyaklánc is tökéletes lett. A szobor fehér és tejcsoki verziója is elkészült! További izgalmas édességek itt!

A csoki szoborról képek itt:

queen-elizabeth-ii-sculpture.jpeg

csokiszobor.jpeg

 

Tovább Szólj hozzá

külföld angol limitált II.Erzsébet királynő

2022. sze 06.

Magyar a legjobb töltött csoki a világon - Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készül!

írta: csokoholiszta
Magyar a legjobb töltött csoki a világon - Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készül!

d_xy527ezax.jpegHárom csillagot kapott a gasztronómia Oscarként számon tartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja, ezzel világelső a töltött csokik kategóriájában. A Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készülő magyar csokoládé hajszálvékony, roppanós, kézzel festett burokba kerül, az ízek egyensúlya pedig páratlan kulináris élvezetet nyújt. Varga Zsuzsa csokoládémester nem köt kompromisszumokat, így a vásárlók ugyanazt a kiváló bonbont fogyaszthatják, mint a nemzetközi zsűri.

Még csak három éve működik, de így is sorra zsebeli be a rangosabbnál rangosabb elismeréseket a komáromi ZAX kézműves csokoládé műhely. A magyar manufaktúra idén ...

Tovább Szólj hozzá

magyar díjnyertes

2022. aug 23.

Magyar csokit díjaztak az ételek Oscarján!

írta: csokoholiszta
Magyar csokit díjaztak az ételek Oscarján!

piemontimogyoro_s_karamella_stejcsokola_de_s_drazse_demeter_dijnyertes_2022_fokep_kezben.pngMagyar családi vállalkozás, a Demeter Chocolate, legújabb terméke, a Sós karamellával és tejcsokoládéval bevont piemonti mogyoró, csillagot nyert az ételek Oscarjának is nevezett Great Taste Awards versenyén.

A Londoni székhelyű Great Taste Awards a világ egyik legnívósabb versenye, melyre minden évben több, mint 10.000 termékkel neveznek az élelmiszer gyártók a világ minden tájáról.
A Michelin csillagos séfekből, neves gasztronómiai szakemberekből és elismert ételkritikusokból álló zsűri úgynevezett vak kóstoláson vesz részt, ahol nem látszódik a csomagolás és nincs semmi a gyártóra utaló jel, pusztán csak az íz, textúra és küllem alapján hozzák meg döntéseiket.

A karamellás díjeső nem újdonság a Demeter Chocolate ...

Tovább Szólj hozzá

magyar verseny díjnyertes

2022. aug 19.

Itt kóstolható meg Magyarország Cukormentes Tortája! Lista itt!

írta: csokoholiszta
Itt kóstolható meg Magyarország Cukormentes Tortája! Lista itt!

A Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét 2022. augusztus 19-től vásárolhatják meg Budapesten a   Magyar Ízek Utcája rendezvény keretében a Várkert Bazár épületében   (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.), valamint az alább letölthető listákban szereplő   több mint 400 cukrászdában országszerte.
nagyi_kedvence_7.jpg
Felhívjuk figyelmüket, hogy a listákon szereplő cukrászdák   augusztus 19-21. között készítik   a tortákat bizonyosan, ezt követően érdeklődjenek a cukrászdákban, hogy kapható-e a torta.

A címekre kattintva külön megnyílik a lista:

Magyarország Tortáját árusító cukrászdák - Település szerint 2022.

Tovább Szólj hozzá

2022. aug 16.

Magyarország Tortája 2022 - Itt a cukrászdák listája!

írta: csokoholiszta
Magyarország Tortája 2022 - Itt a cukrászdák listája!

Ezekben a cukrászdákban kapható a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája.

mot2022_szelet_kicsi.jpeg

A Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét 2022. augusztus 19-től vásárolhatják meg Budapesten a   Magyar Ízek Utcája rendezvény keretében a Várkert Bazár épületében   (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.), valamint az alább letölthető listákban szereplő   több mint 400 cukrászdában országszerte .

A listák augusztus 18-ig várhatóan még bővülnek.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a listákon szereplő cukrászdák   augusztus 19-21. között készítik   a tortákat bizonyosan, ezt követően érdeklődjenek a cukrászdákban, hogy kapható-e a torta.

A címekre kattintva külön megnyílik a lista:

Magyarország ...

Tovább Szólj hozzá

budapest magyar torta limitált díjnyertes Magyarország Cukormentes Tortája Magyarország Tortája

2022. aug 15.

Tolltartóként hasznosítják újra a csokipapírt! Képek itt!

írta: csokoholiszta
Tolltartóként hasznosítják újra a csokipapírt! Képek itt!

image0_2.jpegA Csokitasi  Insatgram oldalra kb. egy éve figyeltünk fel, mert nagyon tetszett az a gondolat, hogy abból amit más szemétnek tekint ő egy újrahasznosítható hétköznapi használati tárgyat csinált. A Csokitasi ugyanis csoki papírokból készít kis pénztárcát, vagy neszeszert. Különböző méretben a magyar és külföldi csoki márkák papírjainak széles kínálatában Milka, M and M's, Boci, Tibi, Cadbury csokikkal dolgozik.

Azonban most a csoki szerető fiatal diákokra is gondolt és egy új ötltettel a csokipapíros tolltartóval rukkolt elő. Aki szeretné édesszájú gyermekét meglepni, vagy éppen édesszájú diák, az biztos hogy imádni fogja.

Több kép és infó a Csokitas Instagramon .

image1_2.jpeg

 

 

Tovább Szólj hozzá

2022. aug 02.

2022-ben egy huncutság lett Magyarország Tortája

írta: csokoholiszta
2022-ben egy huncutság lett Magyarország Tortája

orszagtortaja.jpeg
Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász kreációja, a „HUNCUT SZILVA HERCEG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Gyuris László cukrászmester nyerte a „Nagyi kedvence” fantázianevű alkotással.

A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhatodik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.
Olyan kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket vár minden évben az Ipartestület, melyek az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és ...
Tovább Szólj hozzá

magyar verseny torta Magyarország Tortája

2022. aug 01.

Ez lett az Ország Cukormentes tortája 2022-ben!

írta: csokoholiszta
Ez lett az Ország Cukormentes tortája 2022-ben!

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyre, melyet 11. alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület, az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez.  

A szegedi Virág Cukrászda és Kávéház hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Ipartestülettel együtt hirdet meg. A „Nagyi kedvence” győzelmét Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be, ahol az augusztus 20-i ...

Tovább Szólj hozzá

torta díjnyertes cukormentes Magyarország Cukormentes Tortája

2022. júl 27.

Évi 30 millió forintért keresnek cukorkakóstolókat!

írta: csokoholiszta
Évi 30 millió forintért keresnek cukorkakóstolókat!

woman-4639135_640.jpg

Egy kanadai online cukorkabolt, a Candy FUNhouse nasitesztelőt keres évi 100 ezer kanadai dolláros fizetésért – írja a   FOX32 .

A jelentkező feladatai közé tartozik HAVONTA 3500 termék ízének a megkóstolása, a FUNhouse édességstratégiai vezetése és a cukorkaügyi vezetői ülések megrendezése.

Öt éves kortól lehet jelentkezni, de sajnos az is feltétel, hogy a jelentkező Észak-Amerikában kell éljen. Előzetes szakmai tapasztalat viszont nem szükséges, de az jó, ha érdeklődik az édességek, a popkultúra és a média iránt.

Az Év Szaloncukra verseny kapcsán amire zsűrinek is lehet jelentkezni, mi mint állandó zsűri elmondhatjuk, hogy bár a meghirdetett pozíció igazán izgalmasan hangzik, de közel 200 szaloncukor végig ...

Tovább Szólj hozzá

külföld

2022. júl 20.

Magyar fagyi a világ második legjobbja!

írta: csokoholiszta
Magyar fagyi a világ második legjobbja!

fazekascuki.jpegA Gelato Festival World Ranking egy állandó, évente frissülő világranglista, amely meghatározza a világ legjobb kézműves fagylaltmesterek rangsorát.
A világ minden tájáról 5000 fagylaltkészítőt bíráltak el. Ennek összesítésében nagy örömünkre Fazekas Ádám a 2. helyen végzett! �� Így magyar fagyi lett a világ második legjobbja.
Fazekas Ádám nevét jól ismerik már a nemzetközi berkekben, 2019 óta több fagyiversenyen is remekelt kategóriájában, 2021 decemberében megnyerte a világbajnokságot, ezzel pedig a mostani, Gelato Festival World Ranking összesített világranglistáján – eddigi pontszámai alapján - a második helyen végzett a világ 5000 fagylaltkészítője közül! ��

Ádám Rómában a kizárólag ...
Tovább Szólj hozzá

magyar verseny fagyi nemzetközi díjnyertes

2022. júl 13.

Ez lett az Év Fagylaltja 2022-es győztes fagylaltja!

írta: csokoholiszta
Ez lett az Év Fagylaltja 2022-es győztes fagylaltja!

ÉV FAGYLALTJA VERSENY 2022. - VERSENYEREDMÉNYEK - SAJTÓKÖZLEMÉNY
A Magyar Cukrász Ipartestület 2022-ben 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt.
A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
Az idei évben ismét lehetett nevezni „Mentes” kategóriában is, olyan fagylaltokkal, melyek nem tartalmazhatnak hozzáadott cukrot, glutént, laktózt, tejfehérjét. Ezek a fagylaltok egyre népszerűbbek a tudatos táplálkozási igényű, illetve a különböző ...
Tovább Szólj hozzá

fagylalt magyar verseny

2022. júl 13.

Bemutatjuk a Protokolldesszert verseny nyerteseit!

írta: csokoholiszta
Bemutatjuk a Protokolldesszert verseny nyerteseit!

TÁNYÉRDESSZERT KATEGÓRIA:
Aranyérem, Széchenyi Emlékérem és a Széchenyi Desszert cím nyertese: CASINO – Varga Ádám (Mészáros Cukrászda, Szombathely)
Ezüstérem és a Magyar Cukrász Ipartestület workshop nyertese: MEGGYES TÁNYÉRDESSZERT - Balogh László (Kézműves Cukrászda, Gyula)
Bronzérem és Csokoládé Akadémia tanfolyam nyertese: A LEGNAGYOBB... - Tóth Norbert és Görgics Balázs (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

PROTOKOLLAJÁNDÉK – CSOMAGOLHATÓ DESSZERTEK KATEGÓRIA:
Aranyérem és a Széchenyi Emlékérem nyertese: ROZMARINGOS SZATMÁRI SZILVÁS BONBON - Dienes Andrea (Richness Bonbons & Cakes, Pilisszentiván)
Ezüstérem és a Kézműves Cukrászatért Alapítvány tanfolyam ...
Tovább Szólj hozzá

magyar verseny

2022. jún 26.

Ez a Balaton Fagyija verseny 2022-es győztese és itt a fagyi receptje!

írta: csokoholiszta
Ez a Balaton Fagyija verseny 2022-es győztese és itt a fagyi receptje!

balatonfagyija.jpeg
A Balatoni Turizmus Szövetség immár 9. alkalommal hirdette meg a Balaton Fagyija versenyt. A versenyre összesen 15 fagyikölteményt neveztek be a Balaton környéki cukrászdák, fagylaltozók.  A zsűri Balatonföldváron, a csodálatos balatoni panorámával rendelkező   Balaton Klub   teraszán hirdetett eredményt.  Az idei évben a balatonakarattyai   Sissi Fagyizó „Eszterházy epercsoda levendulával" fagyija nyerte el a Balaton Fagyija címet. A balatonfüredi   Bagaméri Fagylaltozó   „Füredi Napfény” fagyija, a marcali   Mester Étterem, Cukrászda   „Pálmalevél fagylalt feketeribizli jellyvel" fagyija és a balatongyöröki   Promenád Kávéház   "Cserszegi Álom" fagyija pedig különdíjat kapott a zsűritől.  Forrás és kép: ...
Tovább Szólj hozzá

fagylalt magyar verseny fagyi

süti beállítások módosítása