2021. nov 07.

Itt kóstolhatod meg Az Év Szaloncukra verseny cukormentes kategóriájának indulóit!

írta: csokoholiszta
Itt kóstolhatod meg Az Év Szaloncukra verseny cukormentes kategóriájának indulóit!

szaloncukorszolo.jpgFRISS! 2022.11.08.9:00 A COVID HELYZET MIATT A RENDEZVÉNY ELMARAD! AKI KÓSTOLÓNAK JELENTKEZNE SE CSÜGGEDJEN, MERT NEM MARAD LE!  Részletek itt!

Évről évre többen emlékeznek meg a novemberi Diabétesz Világnapról (november 14.), hiszen a cukorbetegségben szenvedők száma rohamosan emelkedik, globálisan már a 450 millió főt is meghaladja. Magyarországon nagyjából minden 10. embert érint ez az anyagcsere-betegség, becslések szerint azonban több százezer magyar diagnózis hiányában még nincs tisztában állapotával. Ez azért is rendkívül veszélyes, mert a későn felismert, illetve nem megfelelően kezelt diabétesz súlyos következményekkel, többek között szív- és érrendszeri elváltozásokkal, ideg- és vesekárosodással, valamint vaksággal is járhat. A szakértők nem győzik hangsúlyozni: a rendszeres vércukor-önellenőrzéssel, egészségtudatos életmóddal és következetes terápiával a cukorbetegek is teljes életet élhetnek.

Egy nap az egészség jegyében

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége a közelgő világnaphoz kapcsolódva várja a hazai diabétesz közösség tagjait és minden érdeklődőt a Budapesti Kongresszusi Központban november 13-án fél 10 és délután 3 között. A látogatók nemcsak vércukor- és koleszterin-mérésen, valamint látásvizsgálaton vehetnek részt, de az ország legnagyobb mobildiagnosztikai szűrőkamionja is rendelkezésükre áll majd, hogy értékes információkhoz juthassanak aktuális egészségi állapotukról. A programban szereplő előadásokból kiderül, hogy megelőzhető-e a 2-es típusú diabétesz, de arról is lesz szó, hogy mire és hogyan érdemes fokozottan odafigyelniük a cukorbetegeknek a pandémia időszakában. Az érdeklődők nevethetnek egy jót Redenczki Marcsi humorista fellépésén, szerezhetnek egy dedikált példányt Lingh-Balogh Erna Amikor beüt a cukor című könyvéből, a kiállítói szekcióban pedig megismerkedhetnek számos olyan termékkel és szolgáltatással, mely megkönnyítheti hétköznapjaikat – többek között az esemény kiemelt főszponzora, a Dcont vércukormérő készülékeket és tesztcsíkokat gyártó 77 Elektronika standjánál.

Cukorbetegen is lehet édes a karácsony

A diabétesszel élők számára a rendszeres és alapos kontroll mellett kétségtelenül az étkezés jelenti a legnagyobb kihívást, a cukorbetegek gyakran érezhetik úgy, hogy le kell mondaniuk a finom a falatokról. Az eseményen képzett dietetikusok segítenek megtalálni a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz vezető utat, de a látogatók már az ünnepekre is készülhetnek: lehetőségük lesz megkóstolni a „Év Szaloncukra 2021” verseny indulóinak cukormentes műveit, szavazatukkal pedig a kategória győztesének megtalálásához is hozzájárulhatnak. A többi kategóriára is keresnek kóstolókat! Részletek itt!

November 13-án a CEOSZ idei receptversenyének nyertesei is bemutatkoznak az erre a célra kialakított látványkonyhában, ahol okleveles szakács készíti el és kínálja majd az általuk megálmodott fogásokat a lelkes közönségnek. 

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége egy különleges leleplezéssel is készül a világnapi eseményre: a kezeletlen cukorbetegség pusztító szövődményeit bemutató tavaly indított plakátkampányuk legújabb darabjait elsőként tekinthetik meg a látogatók, november 15-től pedig az utcákon is megjelennek majd a kültéri kreatívok az ország számos pontján. 

Szólj hozzá

verseny szaloncukor cukormentes