2021. sze 14.

Megkóstoltuk a Budapest Desszertje 2021 győztesét!

írta: csokoholiszta
Megkóstoltuk a Budapest Desszertje 2021 győztesét!

Az idén a túró és a csokoládé volt a desszertek témaköre.

A Budapest Desszertje versenyt minden évben szeptemberben, az Édes Napokat megelőzően rendezik meg.  A mindenkori győztes a hónap közepén megrendezésre kerülő Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen mutathatja be és árulhatja először díjnyertes desszertjét.

Az 5 tagú zsűri egyik fontos szempontja, hogy a nyertes desszert könnyen elkészíthető legyen akár otthon is. További szempont hogy az alapanyagok mindenki számára könnyen elérhetőek legyenek és a cukrászdákba kerülve se legyen drágább, mint 1000Ft.

Az idei évben a túró és a csokoládé témakörében kellett a versenyzőknek megkreálniuk a legfinomabb desszertjeiket. A 2021-es évben a Coco7 desszertje nyert, amit a Bretzné Fodor Bernadett alkotott meg. Az olasz 60%-os étcsokoládé, a túró és a meggy együtt alkot különleges ízt, amit a grillázs roppanóssága fűszerez még meg. 

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség egyik fő célkitűzése, hogy segítse a magyar cukrászatok, édességmanufaktúrák megerősödését, népszerűsítését. Az a szándékuk, hogy erősítsék a minőségi édességfogyasztás kultúráját.
 
Az utóbbi években a magyar csokoládé- és édességgyártók Európa legrangosabb szakmai díjait hozták el, így a gasztronómiában általánosságban tapasztalható minőségi változás elérte a cukrászatokat is és az édesség szakma szintén megbecsült helyére került.

A "Budapest Desszertje" versenyből tradíciót igyekszenek létrehozni, ahol a mindenkori győztes a szakmai és nagyközönség általi elismertségen túl, az egész szakma felemelkedését is segíti. 

Az Édes Napokról röviden:

Idén már a 11. Édes Napok Budapest rendezvény közeleg szeptember 17-19. között a Bazilika előtt, a Szent István téren. Az Édes Napok Budapest az ország egyetlen és legnagyobb édesség seregszemléje, ami egyúttal Európa első 5 legnagyobb, édesség tematikájú rendezvényének egyike, ami INGYENESEN látogatható. A rendezvényen a multik helyett a magyar kézműves cukrászdák kapnak helyet.

A Budapest desszertje korábban is igen népszerű volt. Az elmúlt években több, mint 2500 darab fogyott az adott év nyertes desszertjéből az Édes Napokon. 

img-8935.jpg

Szólj hozzá

budapest magyar verseny Budapest Desszertje