2020. aug 03.

Kipróbáltuk a Chez Dodo málnás-pisztáciás csodáját!

írta: csokoholiszta
Kipróbáltuk a Chez Dodo málnás-pisztáciás csodáját!

A budapesti Chez Dodo úgy hírdeti magát, hogyy egy valóra vált álom, így igazán kíváncsiak voltunk a kínálatukra. Azt kell, hogy mondjuk, hogy szebben nem is fogalmazhattak volna, mert tényleg olyan mint egy valóra vált álom.

Találkoztunk a hely megálmodójával Dórival is, akit egyből kifaggattunk arról a különlegességről amiért oda mentünk, méghozzá a málnás-pisztáciás Paris-Brestről. Megtudtuk, hogy ez a különlegesség eredetileg a franciáknál egy bicikli versenyre készült ami Párizs és Brest között zajlott, ezért is kapta ezt a kerék formát ez a finomság.

Összetevőiben a 100% iráni pisztácia, a Valrhona Ivoire fehércsoki, és málna található többféle módon feldolgozva. Pisztácia grillázs, pisztácia krém, málnakrém és még sorolhatnánk, hogy mi minden fért bele ebbe a szépségbe, amiről Dóri a kérésünkre mindent elmesélt, ami jó volt, mert az íz élmény kiértékelése is izgalmasabbá vált tőle.

Persze az izgalmas felvezetést követően már igazán nagy elvárásokat támasztottunk, hiszen ilyen prémium alapanyokból készült finomságot eddig nem ettünk. Az íz élmény mindent vitt. Az egész nyarunk a málna vadászatról szólt, így a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a Paris Brest málnája finomabb mint, amit a nyáron bárhol ettünk. A sós vonal meglepő volt, de tökéletesen illett az ízkombóba. Semmi sem túl sok és semmi nem nyomta el a többi ízt. Így valóban azt mondhatjuk, hogy ez egy valóra vált álom volt. 

A kóstoló videónkat itt találjátok:

Ha pedig ti is kedvet kaptatok, akkor látogassatok el a Chez Dodoba, ahol egyébként a franciás hangzás ellenére nagyon is magyaros ízekkel is találkozhattok a macaron kínálatban, amit mi most nem próbáltunk ki, mert a Paris Brest igazán megtöltötte a hasunkat, de reméljük még lesz alkalmunk a macaronjaikat is bemutatni nektek.

Szólj hozzá

budapest málnás macaron pisztáciás