2020. júl 07.

Megkóstoltuk az Év Fagylaltja 2020 nyertesét! VIDEÓ ITT!

írta: csokoholiszta
Megkóstoltuk az Év Fagylaltja 2020 nyertesét! VIDEÓ ITT!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – rendhagyó módon - idén is megszervezte az Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A versenyfagylaltok csak természetes alap és járulékos anyagokkal készülnek.

Idén két fordulóban versenyeztek az indulók, régiós elődöntők után a döntőbe jutott fagylaltokat az Ipartestület tanműhelyben kell helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.

Idén az országban 5 régiós elődöntő volt, ahonnan régiónként az első két helyezett fagylalt jutott tovább a döntőbe. A régiós elődöntő továbbjutói a "Régió kiváló fagylaltja" díjat kapták az eredményhirdetésen. Régiónkként maximum 18 fagylalt versenyezhetett. Az összes régióban és a döntőben is ugyanaz az 5 fős szakmai zsűri értékelt.
az-ev-fagylaltja-2020.jpg
Döntős fagylaltok:
Mámoros málna
Zöldcitrom egy csipetnyi mentával
Mámoros fügés csoki
Tonka-mogyoró Affogato
Passió-karamell
Törökmézes vanília
Szőke Tündér
Őrült szezám
Arany dió / NOCE D'ORO
Modena Kincse
Narancsos kávé
Alföldi angyalbögyörő
Vidróczki

A céges verseny győztese a Ropogós pisztácia sorbet lett, amit a Yuzu-mangó-karamell és a Cseresznyés Brownie követ.

Az év fagylaltja nyertesek:
Zöldcitrom egy csipetnyi mentával (Bronz érem)
Törökmézes vanília (Ezüst érem)
Passió-karamell (Az év fagylaltja 2020)

Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.
A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert fagylaltjai mögött két harmadik helyet osztottak ki: Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóból zöldcitrom egy csipetnyi mentával elnevezésű művével, illetve Koncz Andrea a gödöllői Sissi Fagyizóból a Modena kincsével egyaránt bronzérmes lett.

A nyertes fagylalt hamarosan országszerte kóstolható lesz, hiszen a recept elérhető lesz az ország cukrászdái számára is.

A nagyközönség ezen a napon (2020. július 7-én) 17:00 órától kóstolhatja a fagylaltokat a Zila Kávéházban 250 Ft/adag kedvezményes áron.

Szólj hozzá

budapest fagylalt magyar verseny fagyi cukormentes az év fagylaltja 2020 év fagylaltja