2020. jan 30.

Színes csokoládék egészséges alapanyagokból otthon!

írta: csokoholiszta
Színes csokoládék egészséges alapanyagokból otthon!

Egy korábbi kreatív blogon böngészve találtam egy elképesztő listát színes csokoládé receptekkel. 15 féle és színű csokit gyártottak le olyan fűszerekből, növényekből és gyümölcsökből, amelyek egy részét sajnos hazánkban egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet beszerezni. Készítettek kókuszos, fahéjas, kinakos, narancshéjas, kurkumás, chilis, piros bogyós, kiakos, búza virágos, kék búzavirágos, algás, zöld teás, céklás, fekete szezámmagos és mákos csokikat.

Ha ennél belőlük nyomj egy lájkot!

 

 


A csokik legyártásához egy erre a célra készített csokiöntő formát használtak.

Én ebből a választékból most 3-at bemutatok nektek, de aki mind a 15-re kíváncsi és tud angolul, az elolvashatja a recepteket itt.

Nincs más dolgunk, mint fehér csokit felolvasztjuk összekeverünk különféle előre elkészített porokkal, így különböző színű csokikat kapunk.

Az összes szín előállítása a hazai termékválaszték mellett nem lehetséges szerintem, így csak néhányat írok le a könnyűek közül.

Kék csoki - szárított búzavirág szirmokat kell összetörni mozsárban
Piros csoki - szárított eper és piros gyümölcsök keverékét mozsárban kell apróra törni
Szürke csoki - kis mozsárban mákot kell nagyon apróra törni és azt hozzáadni a csokihoz
Zöld csoki - Ez az egyik legkülönlegesebb, ugyanis ehhez japán zöld tea port használnak. A Matcha zöld tea port akár magad is elkészítheted. (Recept itt!)
Sárga csoki - Ehez szükséged lesz egy narancsra, amit alaposan meg kell mosnod, majd a héját reszeld le és a reszeléket 5 percig mikróban kell sütni, amíg száraz nem lesz. Ezután össze kell törni a száraz héjat.

Ha tetszettek a színes csokik és szeretnél hallani még csoki érdekességekről vagy új finomságokról, akkor kövess minket a Facebookon!

Szólj hozzá

kreatív otthon