2016. júl 30.

Leégés ellen is jó a csoki?

írta: csokoholiszta
Leégés ellen is jó a csoki?

A Journal of Nutrition kutatói által végzett tanulmányból kiderült, a fekete csokoládé véd a káros napsugarak ellen, és fokozza a bőr természetes fényvédelmét!

A kutatások szerint, ez az ínycsiklandozó édesség nagy mennyiségben tartalmaz olyan antioxidáns anyagokat, mint az epikatehin, és katechin, melyek fokozzák a bőr természetes védelmét, így pajzsként óv minket a káros UV sugaraktól. Azoknál a kísérletben szereplő nőknél, akik 326 mg magas flavanol tartalmú csokoládét fogyasztottak naponta, 12 héten át, megfigyelték, hogy nagymértékben csökkent az UV fénnyel kapcsolatos érzékenységük.

És mi volt a másik bónusz eredmény a csokoládészerelmesek nagy örömére? A tanulmány kimutatta, hogy a nagy mennyiségű csokoládét fogyasztó csoportnak sokkal selymesebb, és hidratáltabb lett a bőre, mint azoknak, akik csupán 27 mg nassoltak naponta ebből az édes csodaszerből. Fontos, hogy a kutatás nem azt állítja, hogy a csokoládé önmagában elég lenne napozáshoz, vagy helyettesítenék a napozókrémet, de kiegészítőként kiválóan támogatja a bőr fényvédelmét, így érdemes fogyasztani! Forrás: Lifemagazin.hu

Szólj hozzá

tudomány