2015. máj 20.

A világ legnagyobb csokiszobra

írta: csokoholiszta
A világ legnagyobb csokiszobra

A több mint 400 órányi kemény munka meghozta gyümölcsét: a világ legnagyobb csokiszobra bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. A körülbelül kilenc tonnás csokimonstrum egy ősi maja templom mintájára készült. Az alkotók nagy műgonddal ügyeltek az apró részletekre, a lépcsők száma is megegyezik azzal az építménnyel, mely az alkotás ötletét adta. A csokikülönlegesség minden ízében méretarányos, közel két méteres magasságával pontosan egyharmincada ihletőjének.

Francois Mellett cukrászmester Stephane Treand kézműves készítette el a nem mindennapi alkotást a Qzina Specialty Foods cég harmincadik évfordulójának tiszteletére. A csokiszobrot június 4-étől december 21-ig, a maja naptár utolsó napjáig nézhetik meg az érdeklődők, a maják örökségének szimbolikus pusztulásának alkalmából a csokikülönlegességet is megsemmisítik alkotói.

Korábban egyébként hazánk is birtokolta a világ legnagyobb csokiszobra címet. Ekker Róbert 239 kilós alkotása Szerencsi csokoládéból készült, s Csukás István édességimádó madarát, Gombóc Artúrt elevenítette meg.-írja a Kulturpart.hu

Szólj hozzá

kreatív extrém szobor