2013. máj 24.

Önarckép csokiból akár otthon is! Fess csokiképet!

írta: csokoholiszta
Önarckép csokiból akár otthon is! Fess csokiképet!

Csoki érdekességek után kutattam ma, amikor rátaláltam egy oldalra, amin nagyon jó tippeket kaptam arra, hogyan festhetném meg magamat csokiból. Jelzem kézügyességem nem sok, de megjött a kedvem a témához. Azonban úgy gondoltam ez a téma egy postot is megér.

A csokikép elkészítéséhez nem kell sok dolog, csak fehér csoki, tejcsoki vagy étcsoki, zsírpapír, és ecset.

Az első lépés, hogy egy jó méretű arcképet át kell alakítani fekete-fehérré magunkról Ebben ez a videó segíthet. Ezután a kinyomtatott képere tegyünk zsírpapírt. (Ajánlatos egy amolyan"csipesszel" rögzíteni.)


 

 

 

 

 

Olvasszuk meg a csokit (forró víz felett egy edényben pl), majd áttöltve egy műanyag zacskóba a sarkát kivágva kényelmesen adagolhatjuk a képen látható módon. (Akár a műanyag zacsiban is olvaszthatjuk)

 

 

 

 

 

 

A pontosság érdekében kell egy vékony ecset. Javaslom a csoki vastagabb rétegben való felvitelét is akár.

 

 

 

 

 

 

Ha a fekete részeket kitöltöttük, akkor a képnek némi tónust adhatunk fehér és étcsoki/tejcsoki keverékéből.

 

 

 

 


 

 

Amint az is megszáradt a képnek fehér csokiból keretet kell adnunk, majd a kereten belüli területet fehér csokival tejesen ki kell tölteni. Amint ezzel kész vagyunk már csak arra kell várni, hogy a csoki teljesen megszilárduljon. Hát nem varázslatos?

Ha tetszik és szeretnél még több csokis érdekességről és finomságról olvasni, akkor kövess minket a Facebookon is ide kattintva!


 

Szólj hozzá

kreatív kép