2012. jún 01.

Nem hízlal és megörzi fiatalságunkat az új csodacsoki!

írta: csokoholiszta
Nem hízlal és megörzi fiatalságunkat az új csodacsoki!

 Egy új technológia segítségével cambridge-i kutatók olyan csokoládét fejlesztenek ki, amelynek fogyasztása lassítja a bőr öregedését.

Az új, különleges csokoládé titka a fokozottabban felszívódó csokoládé-flavonokban (olyan molekulák, amelyek javítják a bőr oxigénellátását) rejlik, amit az úgynevezett Lycotec eljárással értek el. A módszer után a módosított összetevőket tartalmazó új édességet a szakemberek Coco-Lycosome-nak nevezték el, amelyből ráadásul 20-szor több flavon szívodik fel a szervezetünkben, mint a normális csokoládékból.

 

A fokozott hatásnak köszönhetően az elhízástól sem kell tartaniuk a fiatalodni vágyóknak: egy kis darabka pontosan két táblányi normál csokoládé flavon felszívódásának felel meg. Ezzel tudományos áttöréssel a kutatók elérték, hogy a csokoládé egy öregedésgátló csodaszerré alakuljon át. 

"Két tábla csokoládé napi ajánlott fogyasztása valószínűleg jó hír lehet a csokoládéimádóknak, bár nem mindenki szeret ilyen sokat enni belőle" - mondta Dr. Ivan Petyaev a Lycotec alapítója. "De most mindenki élvezheti a csokoládé-flavonok előnyeit, anélkül, hogy veszélyeztetné egészségét." 

A kutatók emellett hangsúlyozzák, hogy a csokoládé fogyasztásánál még a pozitív hatások ellenére is fontos, hogy mérlegeljük a negatív hatásokat is. A csokoládé ugyanis magas kalória-és telített zsírsavtartalommal rendelkezik.

Ha tetszik és szeretnél még több csokis érdekességről és finomságról olvasni, akkor kövess minket a Facebookon is ide kattintva!

Forrás: Házipatika.com
Szólj hozzá

tudomány